Technieken

Het goede gereedschap heb je, nu nog de goede technieken onder de knie krijgen: de juiste bereidingswijze voor elk stukje vlees. Als je deze paar essentiële methoden beheerst, ben je zekerder van je zaak en bereik je nog betere resultaten.

Grillen is de aangewezen techniek voor snelle, heerlijke en constante resultaten. Houtskool van goede kwaliteit geeft een gelijkmatig brandend vuur en een ongeëvenaarde smaak bij alles wat je grilt, van hamburgers en varkensschouders tot asperges en maïskolven.

OPSTELLING VOOR GRILLEN:

Schroeien bij hoge temperatuur zorgt voor de fantastische kleur en smaak waaraan je denkt wanneer je trek hebt in een sappige biefstuk of gegrilde kalfsoesters. Timing is cruciaal bij deze techniek. Geef de Kamado Joe voldoende tijd om de juiste temperatuur te bereiken. Is hij eenmaal op temperatuur, dan duurt het niet lang voor het vlees een lekker bruin korstje heeft.

OPSTELLING VOOR SCHROEIEN:

In een handomdraai maak je van de Kamado Joe een houtskooloven. De keramische wanden houden de hitte vast en de ronde vorm zorgt voor een uitstekende luchtcirculatie: de perfecte omstandigheden om iets te bakken. In de Kamado kun je alles bakken wat je binnen in de oven bakt, van houtovenpizza’s tot vruchtencrumbles en knapperig vers brood.

OPSTELLING VOOR BAKKEN:

Van binnen sappig en mals, van buiten knapperig en vol smaak – dat is de essentie van roosteren. Deze techniek is met name heel geschikt voor grotere stukken vlees, zoals een hele kip of lendenstuk, maar ook voor groente. Bij een middelhoge temperatuur (150-230 °C) worden de gerechten zachtjes gegaard en doordrongen van een heerlijk houtvuuraroma. Bovendien krijgen ze een lekker knapperig korstje.

OPSTELLING VOOR ROOSTEREN:

Roken is ‘low & slow cooking’ op zijn best. Door de unieke vorm en constructie van de Kamado blijven alle sappen bewaard, terwijl het vlees langzaam gaart en een intense, rokerige smaak krijgt. Natuurlijk is roken geschikt voor meer dan alleen vlees. Alles van vis tot noten en groentes kun je verrijken met het complexe aroma van houtrook.

OPSTELLING VOOR ROKEN: